top of page

- Bildgalleri -

Event / Reportage

I huvudsak håller jag mig till landskapsmotiv, de står stilla och är förhållandevis lätta att fånga för en amatörfotograf.

Som en utmaning försöker jag ibland även fota vid olika event för att lära mig fånga snabbare skeenden. Där ställer ofta ljuset större krav på erfarenhet och snabbare fingerfärdighet.

Den största insikten så här långt, förutom det fototekniska, är att det gäller att välja. Antingen deltar jag på eventet eller så fotograferar jag det. Att göra båda delar ger det sämsta av två världar, det fotografiska resultatet blir dåligt och jag får inget utbyte av aktiviteten jag deltar i.

Jag tar också en del uppdrag som frilansskribent och tar då oftast mina egna reportagebilder.

Årets ljusby 2023 - Kåseberga

Österlen lyser är ett årligt återkommande arrangemang under allhelgona-helgen.

I så gott som alla byar anordnas olika ljusinstallationer för att lysa upp höstmörkret. Varje år utses "årets ljusby" som sedan får stå för invigningen nästkommande år. Då brukar man satsa lite extra.

2023 var det Kåseberga som hade den äran. Trots stormen Babet för någon vecka sedan, som raserat vägen ner till hamnen och ställt till med allmän förödelse, kunde arrangemanget genomföras, såvitt jag förstår i princip helt enligt plan.

Till och med vädret förblev på besökarnas sida.

Läckö Kajakträff 2019,2022 och 2023

Detta är ett typiskt tillfälle då jag måste lära mig att prioritera. Vill delta i kajakträffen, men tänker att jag också ska lägga lite energi på att göra ett "fotoreportage" från eventet.

Slutar såklart med att jag inte lyckas fokusera på någotdera:

Hinner inte med att ta mig till rätt ställen i rätt tid för att få de bilder jag vill ha eftersom det ska paddlas kajak.

Men engagerar mig heller inte helt i paddlingen heller utan sitter och grubblar över att det kanske hade varit bättre att stanna på land och fotografera innan ljuset blir för dåligt.

Diverse reportagebilder

Skribenterar för närvarande i huvudsak kring utbildningar och annan verksamhet inom det militära och civila försvaret.

Har här samlat några bilder från olika artiklar utan något direkt sammanhang.

bottom of page